Winnen of verliezen

In deze blogpost schreef ik ooit al iets over mijn kwetsbare kant. Er is een boek op mijn pad gekomen, door twee mensen onafhankelijk van elkaar aan mij aanbevolen. Om wie ik ben.

Kwetsbaarheid is niet een kwestie van winnen of verliezen, maar een kwestie van inzien en accepteren dat beide bij het leven horen. Een kwestie van jezelf desondanks helemaal geven.

Je kan heel veel over en van mij zeggen. Maar dat ik mezelf helemaal geef, daar zullen weinig mensen aan twijfelen. Soms ben ik weleens teveel. Te overweldigend. Ook voor mezelf ja. Ik ben echt ontzettend heel veel ‘Mevrouw Freezefire’. Na bovenstaande, las ik nog een stuk.

Als we ons hele leven blijven wachten totdat we perfect of onaantastbaar zijn voordat we de arena betreden, zullen we uiteindelijk relaties en kansen opofferen die nooit meer terugkomen.

Het is zo ontzettend waar. Elk woord dat ik zou spenderen aan het uitleggen van deze zin, zou afbreuk doen aan de boodschap. Voor wie meer van dit wil lezen: “ De kracht van kwetsbaarheid’. Van Brené Brown.