Ontplofte mailbox

Met het schrijven van dit stuk komt ook een stuk oud sentiment naar boven. Vroeger, ja al 2,5 jaar geleden, bakerde ik Saar in. Ze was ontzettend onrustig en sloeg zichzelf continue wakker. Door haar in te bakeren kalmeerde ze. Het ziet er in het begin zo gek uit. Alleen zo’n hoofdje boven de stof en het voelt onmenselijk. Maar het tegenovergestelde is waar: het kalmeert om zo strak ingepakt te liggen en het doet baby’s vaak denken aan hoe ze in de baarmoeder zaten. Dit is volkomen veilig, tot je kindje kan draaien. Dan heeft het zijn of haar armen nodig om te kunne terugdraaien en als de baby die niet kan gebruiken is er kans op verstikking.

Ik weet eigenlijk niet zo goed meer waarom; maar naast inbakeren gebruikten we blijkbaar ook de puckababy piep. Een inbakerslaapzak. Iets gebruiksvriendelijker en binnen de slaapzak kan het kindje zijn armen wel bewegen. Alleen het kindje kan z’n armen niet boven de schouders krijgen door de slaapzak. Toen ze wat groter werd en inbakeren niet meer kon, gebruikten we de de gewone puckababy slaapzak. Ik kocht zowel de ’piep’ als de ’mini’ tweedehands. Nieuw is de gewone versie ruim 120 euro. De gewone slaapzak gaat lang mee en heeft een binnen- en buitenkant. Zo is het jaar rond te dragen (alleen de dunne stof, alleen de dikke stof of de dunne en dikke stof gecombineerd). En nu is het moment daar gekomen: Saar past er ECHT niet mee in. Niet een beetje niet. Maar al 2 maanden niet. En dus stapten we over naar de ’Kidz’ versie. Een hele andere variant. Geen binnen- en buitenkant meer en zonder mouwen. Ik weet nog niet zo goed wat ik van deze nieuwe versie vind. Saar slaat alleen de dekentjes van haar af en draait graag op z’n kop en op z’n kant en overdwars achterstevoren door het bed. Dus in een slaapzak nog wel gewenst.

Nu komt het merkwaardige deel. Ik kocht 5 tweedehands slaapzakken. Inmiddels een jaar of 1,5 geleden. Geen idee meer wat ik er precies voor betaalde, maar rond de 40 tot 50 euro per stuk. Doordat we regelmatig afwisselden, zien de slaapzakken er nog heel goed uit. Ik zette met pijn en moeite (hartzeer) 1 slaapzak te koop. Gelijk de mooiste. Toen ik dat ging doen, zag ik een klein gaatje. Daar baalde ik enorm van. Ik zette de advertentie toch op Marktplaats en benoemde het gaatje en zette daar ook een duidelijke foto van op Marktplaats. Ik wil er absoluut geen gezeik mee. Gisteravond stroomde mijn mailbox vol. Ongeveer 35 reacties en biedingen kwamen binnen en ik kreeg er zowaar 45 euro voor. In de DM benoemde ik nogmaals het gaatje met de vraag of dat gezien was. Goed, merkwaardig genoeg zou je denken. Ruim 45 euro exclusief verzenden voor een weliswaar prachtige en kwalitatief goede slaapzak, maar met een gaatje. Het verhaal wordt nog merkwaardiger. Ik had de smaak te pakken en dacht: ik zet de volgende ook op marktplaats. Dat was echter een ’oudere’ variant (ook tweedehands gekocht). Een iets minder hip kleurtje en Nijntje ontbrak op de slaapzak. Deze slaapzak staat er nu een hele dag op en ik heb nog 0 reacties. NUL. Op een wat ouder model, maar zonder gebreken.

Snapt u het nog? De nieuwste mode is blijkbaar toch belangrijk.