Het was ergens in 2015, ik liep met mijn -destijds vriend- over straat en we bespraken onze toekomst. We kwamen tot de conclusie dat we het goed voor elkaar hadden. Tot we met pensioen zouden willen, of tot er iemand van ons ziek zou worden. Dan zouden we een probleem hebben, een heel groot probleem.

Ik ontdekte de FIRE-community en leerde wat we konden doen om zelf de regie in handen te nemen. Langzaamaan kregen we controle over onze financiële situatie. Hiervoor heb ik allerlei gave blogs van A tot Z doorgelezen. En inmiddels heb ik met elk plukje informatie dat ik opgezogen heb onze eigen strategie ontworpen.

Elke keer weer heeft het leven voor ons een verrassing in petto. De afgelopen jaren stond ons leven in het teken van een fertiliteitstraject, omdat het niet lukte om zwanger te worden. Het was een ongelofelijk zwaar en moeilijk pad dat we hebben bewandelen. Maar op mijn 30e verjaardag kreeg ik het prachtigste cadeau dat ik me maar kan wensen: we waren zwanger! Na een moeizame zwangerschap is er een prachtige dochter geboren: Saar!

Inmiddels leven we in 2020 en zijn de vader van Saar en ik getrouwd. Ik ga schrijven over onze reis naar FIRE en het moederschap. Verder zal er eens een lekker recept voorbij komen en wil ik graag mijn gedachtes met jullie delen over allerlei andere zaken.

En dan komen we bij het doel van deze blog, dat doel is ook een verklaring voor de naam van het blog. Freeze staat voor het Koude Noorden (daar waar ik woon), maar ook voor stilstaan bij het moment. Het leven vliegt aan ons voorbij. Straks zijn we FIRE en zijn we vergeten onderweg te genieten. Het is een reminder en belofte aan mezelf: probeer stil te staan bij de prachtige momenten die het leven voor je in petto heeft. Waar FIRE voor exact voor staat leg ik hier niet uit. Maar we willen de vrijheid hebben om keuzes te maken in het leven, zonder gevangen te zitten in de financiële greep van werk- of opdrachtgevers.