Update gezondheidssituatie Saar

Ik kreeg veel bezorgde reacties. Bedankt voor alle tips en adviezen!

Het scheelde drie keer niet veel, maar Saar heeft inmiddels (al ruim 24 uur) haar maaginhoud binnen kunnen houden. Ze is (denk ik) nog wel misselijk, aangezien ze nog steeds zegt dat ze moet spugen. Inmiddels heeft ze ook al weer twee keer geplast!!!

Eten; ook wat ze normaal lekker vindt, taalt ze niet naar. Een koekje, chips, snoepje, rozijntje, banaan, brood, toetje. Er is niets dat ze wil eten. Normaal vraagt ze de hele dag door om eten en de laatste maanden at ze als een dijkwerker.

Voor nu richten we ons op calorieën en minder op de gezonde kant van het eten. Gelukkig hebben we wat ervaring qua trucs. Ze lust helaas geen limonade of sap. Een schepje suiker in haar thee en ze laat het staan.Verder is ze niet kieskeurig……… Op haar broodje smeren we eerst wat olijfolie, dan boter en dan haar beleg. Maar dat moet dan weer in de goede verhouding, want als mevrouw het proeft hoeft ze het OOK niet meer. Over de dag heen heeft ze een heel broodje met chocopasta gehad, een half banaantje, drie happen van een krentenbol en 3 stukjes macaroni met saus. Lang niet genoeg om aan haar energiebehoefte te voldoen of te compenseren wat ze verloren is. Maar we doen het er maar mee……We hebben haar vandaag gewogen. Ze is een kilo kwijt. Op ongeveer 12 kilogram is dat best veel. Ik zou met alle liefde wat reserves inleveren voor mijn kleintje. Het zou ons allebei niet misstaan…….

6 gedachten over “Update gezondheidssituatie Saar”

 1. Mijn dochter is gek op knijpfruit als ze ziek is, zelfs nu ze al 11 is, of van die andere zakjes waar ze aan kan zuigen: yoghurt zakjes en babyvoeding. Misschien heb je het al geprobeerd, maar anders misschien het proberen waard?

 2. Jeetje wat moeilijk om haar energie binnen te laten krijgen als ze zo weinig trek heeft. Kippensoep al geprobeerd zeker ook?
  Als mijn dochter destijds ziek was was het altijd vragen om vanillevla, zelfgemaakt met custard poeder en heel weinig zoet erin.
  Maar hebben jullie geen diagnose wat het probleem is?

  1. Ze is altijd al heel licht geweest (zo geboren) en heeft in haar babytijd veel overgegeven.

   Voor nu is het een virus dat hier flink huishoudt. Ze denken buikgriep.

 3. Gelukkig zijn kinderen over het algemeen ijzersterk en als ze opgeknapt zijn zijn ze weer net als daarvoor, wisselend tussen heel lief, wispelturig, ondeugend, dreinend, etend als een bootwerker of wil niets maar ook regelmatig wat minder gezellig. Desondanks groeien ze onweerstaanbaar snel als je er even niet oplet.

  1. Ja, dat is inderdaad waar. Dat geeft ons ook vertrouwen dat ze er nu wel weer bovenop komt.

   Ze heeft in elk geval weer praatjes……..

Reacties zijn gesloten.