Het leed dat marktplaats heet

Bovenstaande kreet hoor je vaak. Nou ik vind het best meevallen. Ik ben zelf grote fan van marktplaats. Heel veel spullen koop ik daar. Zeker nu ik een kleine heb en ik blijkbaar heel veel spullen nodig heb, is marktplaats de eerste plek waar ik kijk. Er is laatst één pakketje niet aangekomen. De verkoper had wel 4 euro gevraagd voor een brievenbuspakketje, maar het met gewone postzegels gefrankeerd. En blijkbaar was het kwijtgeraakt. Zonder mopperen stortte hij het geld terug.

En ik heb een avontuur meegemaakt toen ik een pakket kleding kocht voor onze ongeboren dochter. Het was een prachtig mooi en groot pakket, met heel veel mooie items. De communicatie verliep al niet heel soepeltjes (rode vlag 1). Niet al haar reviews waren 4 of 5 sterren (rode vlag 2). Ik betaalde en ze zou het opsturen. Ik kreeg maar geen bericht, dus ik er weer achteraan. Ja ik stuur het morgen op. En toen de dag daarna en de dag daarna en de dag daarna. Nou hèhè, het was eindelijk op de post gedaan. Ik vroeg om de track en trace code, die maar niet kwam (groot alarm 1). En dit vroeg ik nogmaals en nogmaals. En de code bleef voor altijd uit. Net als het pakket. Ze kon me nog steeds de T&T nog niet geven. En volgens haar zou het er allang moeten zijn. Lang verhaal kort. De eerste 50 euro terug duurde 10 dagen en vervolgens duurde het nog een week voor ik het restant terug had. Nadat ik had gedreigd met aangifte enzo. Het was natuurlijk wel erg vreemd dat ze geen track en trace kon overhandigen en ook totaal haar best niet deed om het pakketje boven water te krijgen.

Verder heb ik louter goede ervaringen met marktplaats. Ik deel al mijn verkopers ook 4 of 5 sterren uit. Soms is een artikel iets minder mooi dan op het plaatje, maar dat is het risico natuurlijk. Over het algemeen zijn het gewoon pareltjes.

Ik ben dus aan het opruimen. Geen idee hoe ik aan zoveel zooi kom. Of eigenlijk weet ik dat wel. Ritueel verbranden is een optie. Maar belastend voor het milieu enzo. En dan moeten er weer nieuwe spullen gemaakt worden. Dus ik pakte mijn kans om te zien wat ik allemaal nog kon verkopen. Zie hier de toch wel indrukwekkende lijst van een week of 3 aan marktplaatsverkopen.

Kookboek Jamie Oliver15 euro
Portemonnee Claudio Ferrici20 euro
Pakket Avent Flessen + 3 mutsjes13 euro
Boek Eindstation Auschwitz10 euro
Aftershave onbekend merk2 euro
Diverse ongebruikte make-up5 euro
Kleurboek voor volwassenen1 euro
Boek James Patterson2 euro en 50 cent
Houten datumkalender1 euro
Dubbelspecial boek Babysittersclub4 euro
Medela dubbele borstkolf95 euro
Puckababy piep 21 euro
Pakketje babykleertjes5 euro
Truitje baby2 euro
Pakket babykleertjes50 euro
Puckababy piep27 euro
Pakketje Ritualsproducten12 euro en 50 cent
7 boeken Babysittersclub9 euro en 25 cent
Pakket met Ritualsscrubs30 euro
Pakket met Ritualsproducten20 euro
Pakket met Ritualsproducten10 euro
Kerstbal1 euro
Verkopen t/m 20 december 2020

Vinden we het niet geweldig? Ik wel. Kan ik weer nieuwe zooi kopen.

Ik gaf ook nog wat spullen weg. Gewoon, omdat ik er iemand anders blij mee kon maken. Zo kreeg ik op een zaterdagavond in paniek allemaal mailtjes van een mevrouw die op visite was bij familie in de omgeving en de borstschilden van haar kolf vergeten was. Nu kon ze niet kolven om haar baby te voeden. Alle winkels waren dicht. Ik had mijn kolf op marktplaats staan. Ten einde raad mailde ze mij. Ik gaf haar mijn twee borstschilden. Ze viel nog net niet op haar knieën van dankbaarheid. Ook ging er een stapel paardenboeken en wedstrijdjasje naar de dochter van een medeblogger, ik hoop dat mijn boekjes waar ik met pijn in mijn hart afscheid van nam, een heel fijn nieuw huisje krijgen. En als bonus over de top kreeg ik van die lieve blogger iets heel leuks terug. Een draagvest en geweldig bakboek. En in het draagvest zaten ook nog twee Nijntjeboekjes verstopt voor mijn dochter. Precies twee exemplaren die we nog niet hadden. Ik danste een rondje door de kamer.

Verder gingen er 4 spannende jeugdboeken naar een onbekend gezin in de omgeving. Ook gingen er 4 boeken naar mijn buurjongen, die net met lezen begint. Een grote stapel babykleding en benodigdheden gingen naar een organisatie die vrouwen helpt die gevlucht zijn voor agressie. Vaak hebben ze (jonge) kinderen. En er ging nog een pak pampers + difraxfles naar een kennis van ons.

Er belandde ook nog het één en ander in de kliko. Ik ga gauw verder met opruimen genieten van mijn vakantie.

6 gedachten over “Het leed dat marktplaats heet”

  1. We zijn op het moment vooral met een goed boekenkast bezig. En we zitten al tegen een schitterende lage kast van het Merk Pastoe aan te kijken. De kamer is verbouwd en we hebben gekozen voor een muur paars behang, de kast is pruimpaars en past er perfect bij. Omdat het toch een wat afwijkende kleur is die niet iedereen kan waarderen was hij voor wat we hebben best goedkoop 200 euro, in het zwart waarschijnlijk het dubbele.
    En de laatste tijd heb ik wat retrospullen verkocht waar ik verbaast was wat het opbracht. Een kleine collectie oude dubbeltjes sierraden bracht echt het dubbele op wat ik dacht. En een oud gietijzeren wafelijzer zelfs het driedubbele.

    1. Wat cool dat sommige dingen zoveel meer opbrengen dan je had gedacht. Ik heb het andersom. Best wel mooie items die maar niet willen verkopen. Al zet ik ze er voor een euro op, bij wijze van spreke.

Reacties zijn gesloten.