Financiën oktober

De maand november is al bijna voorbij en hiermee komt het einde van het jaar in zicht. Zelf geniet ik er altijd van om op andere blogs mee te lezen met de financiën. Hoe is het gegaan? Kan ik hier nog dingen van leren? Ik kijk altijd uit naar de updates van bepaalde bloggers. Nu ga ik zelf met mijn billen bloot. Omdat het nog wel even duurt tot alles van november bijgewerkt is (het duurt even voordat de bank de hypotheekaflossingen verwerkt heeft), kom ik alvast met een overzicht van oktober.

Spaarpercentage

Er zijn mensen die dit helemaal niet uitrekenen. En als je het dan wel uitrekent, zijn er tal van manieren om het uit te rekenen. Wat laat je wel meetellen en wat niet? Wij doen dat als volgt:

Inkomsten: Mijn uitkering, het voorschot dat meneer FF zichzelf elke maand uitbetaalt, de hypotheekrenteaftrek, kinderbijslag en eventuele verkopen

Uitgaven: Alle uitgaven behalve de hypotheekaflossingen

Ons spaarpercentage voor de maand oktober komt op 54,2%!

Verwachtingen voor de volgende maand

Nu speel ik een beetje vals, want de maand november is bijna om en dus weet ik al wat er deze maand gebeurd is. Deze maand zal het inkomen wat lager zijn. Dat heeft te maken met de vakantieperiode in augustus. Meneer krijgt zijn geld pas 8 weken later uitbetaald en aangezien hij in de zomer veel vrij was na de geboorte van onze dochter, zal er in november weinig inkomen zijn. Verder stopt ook mijn zwangerschapsuitkering. Grote uitgaven staan niet op de planning.

Uitgaven om te delen

In de categorie “duurste aankoop” wint de elektrische fiets met gemak. We gaven om precies te zijn € 2.022 en 95 cent uit aan deze fiets. Waar ik overigens direct tijdens het eerste ritje vanaf ben gevallen…..

In de categorie “stomste uitgave” wint de parkeerboete het. Deze boete heb ik opgelopen in juli, maar viel pas nu op de mat. Zo rond als een tonnetje overschatte ik mijzelf. Ik dacht dat ik nog wel ‘even’ boodschappen kon doen voor 10 uur ’s morgens. Na 10 uur is het betaald parkeren. Nu was het erg druk en schoot het in de winkel allemaal niet op. Maar het zou ook te maken kunnen hebben met het feit dat ik liep als een waggelende eend en last had van keuzestress. Ik was geloof ik 3 of 4 minuten over tien terug bij de auto. Schade: € 65,60

In de categorie “leukste uitgave” nomineer ik een Mahjong set die we kochten. Meneer en ik zijn dol op spelletjes spelen. Vanwege verdrietige familieomstandigheden moet er opgeruimd worden. Deze set zou ter verkoop aan worden geboden, maar familie kreeg eerst de kans. Wij hebben ‘m gekocht voor € 40,- Door de taxateur getaxeerd op € 100,- Wat ik er vooral leuk aan vindt is dat het stuk in de familie blijft en wij een blijvende herinnering hebben aan dit familielid.

Nou, dat was het alweer voor de maand oktober. Binnenkort zal de maand november online komen.

2 gedachten over “Financiën oktober”

  1. Ai, zuur, die parkeerboete! Die Mahjong-set klinkt tof! Ik heb dat nog nooit in het echt gespeeld, altijd alleen maar via een scherm…

Reacties zijn gesloten.