Zoekend naar mijn bestemming

Ik ben altijd al zoekende geweest. Er zit niet zoveel rust in mij. Tot rust komen is een groot thema. Ik (en mijn hoofd) staat altijd aan. Doe ik iets, wil ik iets anders. Doe ik wat ik wil, wil ik weer iets anders. Zo gaat het met alles in mijn leven. Er zijn weinig bakens waar ik wanhopig aan vastklamp. Er zijn er wel een aantal. En als ik ze eenmaal vast heb, kan ik bijna onmogelijk meer loslaten. Maar het meeste wat ik doe kan ik ook goed weer loslaten. Vandaag wil ik bloggen, morgen wil ik stoppen. Vandaag gaat het over financiële onafhankelijkheid, morgen alleen nog maar over mijn dochter. Vandaag wil ik accountant worden en doe ik dat. Morgen stop ik ermee. Vandaag wil ik mijn hart volgen en het onderwijs in. Als ik alles gedaan heb wat nodig is, dan wil ik niet meer. Erger nog. Als ik iets wil, wil ik het nu. Ik kan hypergeconcentreerd zijn, maar die concentratie net zo snel verliezen als het kwam. Ik kan bergen werk verzetten, als mijn focus goed is. Als de focus er is moet ik het nemen, want zonder die focus komt er niets. Misschien zijn het kenmerken van ADHD, zoals iemand laatst opperde. Misschien past het bij mijn hooggevoeligheid en sterke wil. Maakt ook niet uit. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt nog eens door de molen te gaan van de GGZ en/of kompanen. Nieuwe labels bij de eindeloze rij met labels die ik al heb. Zoals er ooit een behandelaar haar blik liet gaan tussen het papier en mij. Gevolgd door de woorden: iemand als jij kan niet functioneren in de maatschappij. Hiermee is wel zo’n beetje alles gezegd. Want ik was een 30-jarige vrouw die studeerde, die net een kind had gekregen, een stabiele relatie had en een groot sociaal leven. Diagnoses zijn maar woorden op papier. Bovendien zeer goed te beïnvloeden met een beetje kennis van zaken en intelligentie. De verplichte vragenlijsten zijn goed te manipuleren. De meeste behandelaren ook.

Ik ben gewoon uniek in mijn soort. Ik geloof dat ik een oude ziel heb. En ik weet dat ik niet heel oud ga worden. En tot die tijd rommel ik maar wat aan. Ik doe wat ik vandaag wil. En als ik morgen iets anders wil, dan doe ik dat. En op een dag dan ben ik klaar. Als het mijn tijd is. Want ik bepaal graag zelf. En als ik rust wil, dan wil ik rust.

Ik ben klaar om op reis te gaan
Ik heb alles wel gedaan
Pak mijn hand en voel het stromen
De liefde die ik bij me draag
Ik vraag je
Breng me naar het water