Top zoveel redelijk goedkope uitjes *met kinderen*

Persoonlijk heb ik er nogal een handje van om dingen duur te maken. Heb ik een nieuwe hobby gevonden (geocachen), koop ik de wereld aan TB’s. Of neem nou dat bridgen. Helemaal prima. Zeker als je gratis drank krijgt van jan en alleman. Maar vervolgens deel ik zelf een (te groot) rondje uit en doe er gelijk een paar porties bitterballen bij. Nou dat.

Mijn dochter is nog vrij snel tevreden. We hebben in juni ’de grote’ vakantie achter de rug en zijn nu ’gewoon’ drie weken vrij met elkaar. We hebben al best wat leuke dingen gedaan met elkaar. En zo kwam ik erachter dat je met kinderen best wel leuke dingen kunt doen die niet al te duur zijn. Hoe ouders de kinderen worden, hoe gekker de wensen. Maar de mijne is nog maar (bijna) twee.

Dingen die we deden tot nu toe:

Schatjes zoeken

Het synoniem voor geocachen. En ze vindt het heel vervelend als ze in haar stoeltje moet zitten, omdat de situatie ter plekke gevaarlijk is. Graag helpt ze mee zoeken. Op haar eigen manier. Deze hobby weet ik dan weer goed te combineren met het nuttigen van ijsjes of het bezoek aan een theetuin. Zelf iets te picknicken meenemen kan natuurlijk ook en is helemaal gratis.

Kinderboerderij

Gek is ze op dieren. Zelf hebben we er niet zoveel mee. Zoek een kinderboerderij en ze vermaakt zich uren, afhankelijk van de grootte van de boerderij. Wij hebben er hier eentje in de buurt die heel gaaf is, ook met reptielen en een groot speelgebeuren. De kosten (vanaf 2 jaar) zijn 4 euro p.p. Ook hier geldt dat de vreterij in de papieren kan lopen. Maar daar ben je zelf bij.

Naar het strand

Makkum is hier niet ver vandaan. Dat ligt aan het IJsselmeer met een (opgespoten?) strand. Een mooi piratenschip erbij waar de kinderen kunnen spelen en sowieso een hele dag vermaak op en rond het water. Kost niets, als je je eigen boterhammetjes meeneemt.

Naar de speeltuin

In onze stad hebben we behoorlijk wat flinke speeltuinen. Allemaal vrij toegankelijk. En onze Saar is supertevreden met de speeltuinen. Haar favoriet is de glijbaan. Het liefst wil ze er wonen. In de vakantie gaan we elke dag naar de speeltuin en dat is het grootste feest voor haar.

Picknicken

Maak allemaal lekkere dingen klaar, stop ze in je fietstas en zoek een mooie plek op om dit op te eten. Onderweg stop je bij plekken die interessant zijn, of waar je kinderen lekker kunnen spelen.

Zwembad

Als het strand niet lukt vanwege het weer, is het zwembad ook altijd nog een optie. De uk is gratis en wij gaan voor 4 euro per persoon. Weer een ochtendje vermaak.

En verder…

…. Doen we wateractiviteiten in de tuin. Wandelen we door het kabouterbos. Gaan we boodschappen doen en krijgt ze overal wat lekkers. Mag ze ‘s morgens bij ons in bed een poosje tv kijken, zodat wij nog wat kunnen snoozen. En straks zijn we een kleine week bij mijn ouders. Fijn voor alle partijen. En dan nemen wij het ervan en gaan we er eens een dag lekker samen op uit.