Tips voor Sinterklaas?

Toen ik voor de verjaardag van Saar vroeg om tips, werd ik overladen met goede ideeën! Sommige van de suggesties heb ik voor haar gevraagd en heeft ze gekregen. Maar sommige dingen heb ik ook meegenomen om alvast inkopen te doen voor Sinterklaas. Al een aantal maanden koop ik hier en daar wat spullen. Eigenlijk was ik al lang compleet. Maar ja. Dit was toch ook nog heel leuk en dat past nu wel bij haar ontwikkeling. Toen ik een tweedehands duplotrein op de kop kon tikken voor een goede prijs, kon mijn moederhart het toch niet laten. Ik heb geprobeerd om praktisch, duurzaam en ontwikkelingsgericht in te kopen. Zo heb ik een nieuwe pyjama voor haar gekocht, een tweedehands duplotrein, een houten puzzel, tweedehands bambino loco etc.

Maar, nu zijn er ook opa’s en oma’s in het spel en ook die willen iets kopen voor haar. Ik kan alleen niets meer verzinnen……. Iets ’overnemen’ van ons is geen optie, want ze willen het zelf uitzoeken en kopen. Tweedehands is ook geen optie. Spullen die ’op’ gaan zijn ook al ruimschoots in bezit. Dus, heb je toffe ideeën: help me alsjeblieft! Ze is nu 2jaar en 3maanden en loopt cognitief iets voor.

Vandaag zijn we naar de intocht geweest en mevrouw vond het doodeng. Ergens vroeg ik me af wat we haar aandeden. Zelf heb ik mooie en warme herinneringen aan Sinterklaas. We hebben vooral van een afstandje gekeken naar de Pieten. Ze mocht een zakje knutselen voor haar pepernootjes, dat viel in de smaak. Een handje pepernootjes in ontvangst nemen ging ook goed. Daarna hebben we een ritje in de trein gemaakt. Ze heeft zich dapper geweerd in alle drukke rijen en spannende momenten. Vanavond hebben we met elkaar liedjes gezongen bij de kachel en haar schoentje gezet.

Hoe vieren jullie Sinterklaas? Of kiezen jullie er bewust voor om hier niets aan te doen?

5 gedachten over “Tips voor Sinterklaas?”

 1. Wij vieren Sint altijd met mijn familie (ouders, zus en tante) en Kerst met de schoonfamilie (ouders, zus en zwager). En ik deed (en doe) het net andersom dan jij. Ik geef altijd alle kado tips aan de familie, dus: duplo trein, pyjama, puzzel en loco liet (en laat) ik door de anderen kopen of ik zeg: hé ik heb dat gezien, vind je het leuk om dat te geven? Aan het eind van de rit weet ik dan wat onze dochter kreeg en deed ik er zelf nog een kadootje bij, maar eerlijk gezegd heb ik dat de eerste jaren niet eens gedaan. Ze kreeg zoveel kadootjes dat het niet eens nodig was. Dan kocht ik wel wat leuks in haar schoen. Toen ze ouder werd had ze vaak specifieke wensen die de familieleden niet zo leuk vonden om te geven en dan kocht ik die. Nu wil ze bijv. een schoonmaaksetje voor haar skateboard hebben, dat vinden ze niet leuk om te geven, dus dan kopen wij die.

  Voor een 2-jarige maken kadootjes nog niet zoveel uit, als ze maar veel pakjes zien….

  Ik heb de foto’s er even op nageslagen. Onze dochter kreeg voor haar 2e verjaardag een kookschort en -muts, een voorleesboek, een dvd en een zwempak.

 2. Een stokpaard, kleertjes voor haar baby, mini luiers voor haar baby, flesje, speen. Zijn een hit bij mijn kleindochters, waar jouw dochter precies tussenin zit qua leeftijd.

 3. We hebben een middag/avond met familie. Koffie, eten, zak met 5 cadeautjes per kind, lootjes voor de volwassenen voor 15 euro, kinderen nog even spelen, 8 uur naar huis.
  Sinterklaas is een spel en wie zegt dat ie niet echt is is af.. want andere ouders liegen tegen hun kinderen. Wij vertellen eerlijk dat het allemaal nep is. Want mijn kinderen mogen ook niet liegen. Evengoed is er lekkers en er ligt 2 keer iets in de schoenen..waar geen wortels en tekeningen of verlanglijstje in hoeven. En we zingen geen liedjes. Hier is het gewoon gezellig deze weken. Geen spanning. Geen stress. Geen angst.

  Tips..die ene te dure trui. Dat fijne wollen mutsje. Toch nog een mooi boek. Een 2e paar schoenen. Alvast wat Playmobil

 4. Onze dochters vonden nijntje spoorzoeken geweldig maar het is wel arbeidsintensief voor jou als ouder om dat te spelen. Verder hangt het ook echt van je kind af ik heb 1 dochter die verkleden en doen alsof leuk vind dan is bijvoorbeeld een dokterskoffertje leuk maar de ander wilde vooral spelletjes spelen dan zijn er ook wel wat smart games voor de kleintjes

 5. Smart games (altijd een hit en voor iedere leeftijd….. zelfs mijn pubers worden er nog blij van). Ze hebben er ook magnetische reisversies van, aanrader!
  Duplo (altijd goed). Verkleedspullen, kleding, pyjama’s, leuke sokken, mooi kerstboek of leuke kerstspelletjes/bordspellen.

Reacties zijn gesloten.