Op zoek naar focus

Als je me al even volgt (En dat doen best al wat mensen. Ik ben trots.), kun je tussen de regels door lezen dat ik chaotisch ben. Dat ik het moeilijk vind om de focus te vinden. Of vast te houden. Ik heb een ongelofelijk hoofd, al zeg ik het zelf. Niet het mooiste hoofd op de wereld. Niet de grootste kop met hersens. Maar het werkt wel op een bizarre manier. Ik ben er zelf nog niet achter hoe dat hoofd van mij nou precies werkt. Ik (her)ken de valkuilen. De trucjes die het met me uithaalt. En met open ogen tuin ik er in. Ik vraag me vaak af of iedereen zo’n hoofd heeft.

Dit stuk zou over focus gaan. Nu is het me gelukt dat woord te noemen in de eerste alinea. Meestal gaat de eerste alinea nou juist over iets wat ik niet wil vertellen. Dan mis ik de focus en dwaal ik af. Je zou dus kunnen concluderen dat ik nu de focus te pakken heb. Maar het is een truc. De aandacht is afgeleid van wat er echt belangrijk is. Zoals ik me vaak laat afleiden.

Vanmorgen vroeg was ik al aan de slag. Met deadlines. Die ik keer op keer heb uitgesteld, omdat ik geen focus had. Belangrijkere dingen. Vind ik zelf dan, natuurlijk. En daardoor wacht er al weken een stapel lesformulieren op me. Verslagen die geschreven moeten worden. Ik was lekker gefocust bezig, voor een kwartier. En toen kwam ik er achter dat de deadline vorige week vrijdag was, om 12.00 uur. Deadline gemist dus. En sindsdien is de focus weer weg.

En dus, heb ik vijftien rondjes door de kamer gelopen. Ingelogd op die ene chatgroep. Andere uitstelklusjes gedaan. Ik hou van uitstellen, dat wist je vast wel. En nu zit ik dus een blog te typen, om maar niet terug te hoeven naar de laptopdieinmiddelsleegis na al dat gefocus. Ik krijg zelfs neigingen om te gaan wandelen. Nou, dan weet je dat het goed mis is met me. En ik wil terug naar bed, dat ook.

En dit stukje? Dit is meer dan wat ik vanmorgen op papier heb gekregen voor mijn studie. Ik kwam niet verder dan een standaard voorblad, waarop mijn gegevens al zijn ingevuld. En ik heb de datum aangepast. Dat ook. En dat doe ik waarschijnlijk nog een stuk of 16 keer, tot het tijd is om dat verslag in te leveren.

Als je het niet erg vindt, ga ik me nu weer focussen. Op de zon die schijnt in mijn fijne huis.

1 gedachte over “Op zoek naar focus”

Reacties zijn gesloten.