Hulp gevraagd: cadeautjes voor een 2-jarige

Saar wordt binnenkort twee jaar, ik schreef er gisteren al over. Uiteraard willen alle ooms/tantes/opa’s/oma’s een cadeautje kopen voor haar. Aangezien ik geen zin heb om met nog meer troep opgezadeld te worden, wil ik een degelijk lijstje overhandigen als er naar gevraagd wordt.

Wat is leuk om cadeau te vragen voor een meisje dat twee wordt? Ze loopt cognitief iets voor (ze maakt bijv. al houten vormenpuzzels met bijv. 20 stukjes. kan tellen tot 10 etc).

Ik hoor graag of je nog tips voor me hebt!

23 gedachten over “Hulp gevraagd: cadeautjes voor een 2-jarige”

 1. Een mooi voorleesboek, een loopfietsje, Duplo. Ik denk dat dit dingen zijn waar jullie allebei wat aan hebben. Duplo mag rustig 2e hands zijn. Dit is net zoals Lego (bijna) niet kapot te krijgen. En overleg eventueel met de familie dat ze samen het loopfietsje kopen. Kinderen van die leeftijd hebben toch geen idee van waarde.
  En als klein cadeautje, zodat ze van iedereen iets krijgt, een paar gekke sokken of zoiets. Je hebt het toch nodig en je kleine meid maakt het niet uit. Als ze maar van iedereen iets krijgt.

   1. Nee, helaas niet. Ik zie alleen hoeveel plezier de kleintjes om me heen ermee hebben.

 2. Iets van Grimms, bv de regenboog, blokken of de poppetjes.
  Of een Wobbelboard.

  1. De Grimms kene ik nog niet, ik heb het net even opgezocht en het ziet er interessant uit. Ga ik me verder in verdiepen, bedankt!

 3. Dierentuin abonnement
  10badenkaart voor een zwembad
  Dagje met de gever naar de kinderboerderij/ bessen plukken/orchideeënhoeve
  Abonnement bij de spelotheek
  Koekjes bakken en uit logeren
  Pannenkoekenhuis
  Naar de flierefluiter in Raalte
  Strippenkaart voor een krijspaleis(binnenspeeltuin)

  Dus iets te doen geven. Liefst met degene die het geeft. Is al jaren een hit met onze neefjes en nichtjes (lees er zijn zelfs een neefje en nichtje van 17 en 19 die jaarlijks 2 keer komen logeren, vinden ze heerlijk).

  1. Wat een leuk idee, iets te doen.
   Wij doen het dus ook al een jaar of tien met een neefje van ons, maar geen seconde aan gedacht dat dit ook leuk zou zijn voor mijn eigen dochter.

 4. Dit boek is een hit bij ons (zoon is 2.5): “Very First Book of Things to Spot” by Fiona Watt. Er zijn veel verschillende thema’s, maar is een erg leuk zoek-boek. Verder zou ik om dingen vragen die je kunt opmaken: badkrijt, badzout, bellenblaas, kleurpotloden/wasco, of ervaringen: dierentuin/speeltuin entree, of als je ruimte hebt: een watertafel. Ten slotte zijn dingen die ze nodig heeft natuurlijk ook altijd goed: kleding, beker, waterfles, etc

  1. Klopt het dat het boek alleen via Amazon en andere buitenlandse websites te krijgen is?

   Van de opmaak dingen vind ik badkrijt wel heel erg leuk (kende het bestaan niet), ze gaat graag in bad.

 5. Een loopfiets van Trybike! Kan eerst ook met 3 wielen. En inderdaad Grijns heeft mooi speelgoed.

 6. Gewone puzzels startend met 4, 6, 9 en 12 stukjes
  Step met 3 wieltjes
  Spelletjes zoals pop up pirate en snuffie hup. Ze zijn vanaf 4 maar voor 2 jarigen goed te doen

  1. Bedankt voor de tip! Die puzzels hebben we nog van onszelf op zolder liggen. Dus die kunnen we er wel eens vanaf halen.

   De spelletjes ga ik me in verdiepen.

 7. Woody kleurpotloden van stabilo, lekker dik en goede kwaliteit.

 8. Een puky loopfietsje van marktplaats. Onverwoestbaar en in mini-maatjes.
  Alle boeken van Dieter en Ingrid Schubert, vooral Monkey.
  Een speelkeukentje of buitenkeuken.
  Een houten speelhuis voor in de tuin.
  Vingerverf

  1. Oh die van puky heb ik gisteren ook voorbij horen komen. Ik ben marktplaats al aan het afspeuren.

   De boekjes ken ik niet, ga ik eens opzoeken. Bedankt.

 9. Onze zoon en dochter kregen voor hun 2e verjaardag een stoeltje van mijn ouders. Eigenlijk een mini versie van een grote stoel. Ik had er eerst niet veel verwachtingen van, maar zoon en dochter hebben er veel in en op gezeten. Daarna kwam het heel handig van pas omdat we heel veel neefjes en nichtjes kregen. Het stoeltje van dochter hebben we pas met de verhuizing weggegeven (vorig jaar, dochter inmiddels 16 jaar.
  Met twee vonden ze overigens het papier en de doos net zo leuk, zo niet leuker, dan het cadeau zelf.

  1. Bedankt! Ze heeft voor haar geboorte een mini-stoel gehad. Daar zit ze graag aan bij de salontafel.
   De cadeautjes en het uitpakken vindt ze inderdaad heel leuk, dus dat komt hopelijk wel goed.

Reacties zijn gesloten.