Highs en lows

Even een algemeen postje om uptedaten of te updaten of geupdatedingesen hoe het hier is.

Studie

Vandaag hengelde ik een mooie acht binnen. Het laatste leergebied van rekenen-wiskunde. Al drie jaar lang heb ik dezelfde docent en al drie jaar lang krijg ik een 7. Hij is gebalanceerd en ik niet. Het is altijd een beetje zoeken, want wij bevinden ons continue in een spanningsveld. Ik ben heel trots op deze acht. Ik heb hem alleen gekregen omdat ik hem verdient heb en dat maakt me echt heel gelukkig.

Verder ga ik mijn LIO met mijn minor combineren. Ook heb ik een sollicitatiegesprek gehad op een school die echt gigagoed bij me past. We kijken of er een combinatie te maken valt met mijn stage of in de flexibele schil van hun team. Het voelde goed, om weer eens te stralen tijdens zo’n eerste kennismaking en te voelen dat ik het nog kan.

Saar

Ik heb twee updates gemist van Saar. Ze groeit zo hard en er is zoveel te vertellen. Maar de laatste tijd was ik druk met school, ons traject en het mishandelde jongetje. Ze groeit ontzettend hard in de lengte en ook in haar ontwikkeling. Inmiddels is ze 12,5 kilo. En steeds vaker zie en hoor ik mezelf terug in haar. Zo deelt ze momenteel de hele dag bevelen uit, met haar priemende vinger erbij en altijd eindigend op ‘lieffie’.

Jij moet nu aankleden, lieffie.

Ga eens eten koken, lieffie.

Pak dat voor Saar, lieffie.

Fucking hilarisch natuurlijk. Maar ook niet echt.

De Medische Malle Molen

Loopt. Ben tegen een hele harde muur opgebotst toen we afgelopen zondag weer begonnen met het spuiten van de hormonen. Drie dagen lang heb ik barstende hoofdpijn gehad. Scheel zien, overgeven. Pijnstillers werken niet. Maandag en dinsdag was ik zó depressief dat ik mezelf wel wat kon aandoen. Dat ik weet dat het de hormonen zijn, verlicht de pijn. Maar het heeft me afgelopen maandag alles gekost om te overleven. De ene voet voor de andere zetten. Volgende week weer naar het ziekenhuis en hopen dat de pijn niet voor niets is.

Ongeluk

Vanmorgen viel ik van de trap. We hebben anti-slip en ik deed niets bijzonders. Gewoon, rustig lopen. Twaalf treden stuiterde ik naar beneden. Mijn linkerarm raakte wat beschadigd, maar ik was vooral heel blij dat het mijn rechterarm niet was. Op mijn billen stoof ik naar beneden. Inmiddels heb ik het laten controleren en er is een kans dat mijn staartbeen gebroken is. Maandag maken ze foto’s. Liggen en lopen veroorzaakt pijn die heftig maar te dragen is. Zitten en opstaan daarentegen zijn handelingen die zoveel pijn geven dat ik bijna flauwval.

Financieel

Gaat goed! Deze maand zijn we tienduizend euro meer waard geworden. Een gedeelte daarvan is veroorzaakt door een klein herstel van de koersen. We hebben nieuwe matrassen gekocht, dat binnenkort een hap uit ons budget zal nemen. De Sinterklaasaankopen zijn gedaan en dus is die financiële pijn al geleden. Ook wij voelen dat de boodschappen en energierekening duurder worden. Met een schuin oog kijken we ook naar de hypotheekrentes. Ons huidige rentetarief staat vast tot december 2026. Misschien verandert ons beleid een klein beetje de komende maanden (momenteel lossen we niet meer extra af), maar het kan ook zijn dat we het nog even aankijken.

Vooruitblik

Deze maand wordt druk. Mijn studielast blijft onverminderd hoog. De laatste loodjes voor ik de afstudeerfase in kan. We zijn op zoek naar een peuterspeelzaal voor Saar. We vinden het goed dat ze werkt aan haar sociale vaardigheden en cognitief uitgedaagd wordt. Thuis heb ik geen zin om juf te zijn. Op medisch gebied zal het weer spannend zijn. En ook op het werk van meneer is het onrustig: een vaste kracht in het kleine team heeft ontslag genomen op korte termijn. We zien wel weer dat de maand brengt.

Laat ik eens afsluiten met een vraag: wat heb jij deze maand gepland staan?

2 gedachten over “Highs en lows”

  1. Hopelijk zal ik aan een nieuwe baan beginnen! Ik kijk er erg naar uit om klaar te zijn met deze onzekerheid (werkloos dus zowel financieel als mentaal) en heftige situatie (iets met een visum)!
    Verder, dochter wordt 15 maanden en zoon inmiddels alweer 2 3/4 – de tijd vliegt!

Reacties zijn gesloten.