Financiën Februari

Ik schaam me een beetje. Op deze FIRE-blog is al een hele tijd geen stukje meer geschreven over de financiële kant van mijn leven. Tot mijn grote schrik zag ik dat ik zelfs geen update meer geplaatst heb sinds die van januari. Mijn achterstand ga ik inhalen. Bij deze een hele verlate update over februari.

Spaarpercentage

Ons spaarpercentage voor de maand januari was 62,82%. In februari daalde het spaarpercentage iets naar 60,07% Ik dacht dat het hoge percentage van de vorige maand toeval was, maar blijkbaar is het een trend. Het is even wennen na een financieel wat lastiger 2020.

Hypotheek

We lossen iedere maand extra af op onze hypotheek. Daarnaast hebben we twee annuïteitendelen in de hypotheek, waardoor er sowieso al afgelost wordt. Hieronder kun je de stand van de hypotheek zien per 28 februari 2021.

Annuïteitenhypotheek€ 138.409,921,34% rente
Aflossingsvrije hypotheek€ 151.222,071,54% rente
Familiebank annuiteit€ 13.900,321,34% rente
Familiebank aflossingsvrij€ 17.000,001,54% rente
Totaal€ 320.532,31
Stand per 28 februari 2021

Verwachtingen voor de volgende maand

Dit kopje skip ik even. Ik weet wat er gaat gebeuren en dus zou ik een beetje vals spelen. Maar, ik kan je vast verklappen dat het spaarpercentage helemaal in elkaar zakt. Wat daar de reden voor is, hoor je in de volgende update.

Uitgaven om te delen

In de categorie “duurste aankoop” heb ik lang gezocht. Ik kan geen bijzondere aankopen vinden. Het verklaart ook het hoge spaarpercentage. De kinderopvang en de hypotheek laat ik zoals altijd buiten beschouwing. Daarna komen de boodschappen in de laatste week van februari: € 93,97.

In de categorie “stomste uitgave” plaats ik dit keer de sportschool á €30,04. Ik ben zelfs te lui om het abonnement op te zeggen. Dat zegt wel wat, toch? En dus is het gewoon heel stom.

Er gebeurde dus weinig, op financieel gebied. De leukste uitgave was die bij Vinted, voor € 37,85. Daarvoor kocht ik vijf setjes kleding voor mijn dochter. Ik ben er dol op, als het lukt om mooie koopjes te scoren. Ik weet van welke merken ik hou. Daar zoek ik dan dus gericht op. Mijn dochter merkt er nu nog niets van dat ze in tweedehands kleding kruipt. Ik ben er zelfs van overtuigd dat niemand het ziet. Ik koop alleen kleertjes die er nog goed uitzien en die zeer weinig gedragen zijn. De mooiste items bewaar ik, voor een eventuele volgende baby. Andere items verkoop ik, geef ik weg of gaan naar het goede doel. Zo is er pas nog een zak met kleertjes gegaan naar een organisatie die weggelopen (jonge) moeders helpt.

Wat was jouw duurste/leukste/stomste uitgave in februari?

1 gedachte over “Financiën Februari”

Reacties zijn gesloten.