Voorlopige resultaten

Nee, niet van de cijfers. Wel van de fotoshoot. Toen ik wist dat ik zwanger was ging ik op zoek naar een newbornfotograaf. Eigenlijk had ik ook mijn bevalling vast willen laten leggen. Wel op een chique manier. Zwart-wit. Geen foto’s van mijn onderkantje enzo. Het was een brug te ver voor mijn wederhelft en dat snap ik. Achteraf denk ik wel dat het me had kunnen helpen met het verwerken van de licht traumatische gebeurtenis. Mocht er ooit een tweede komen, kunnen we de keuze altijd heroverwegen.

Die newbornshoot dus. Bij alles wat ik in het leven doe, doe ik het graag goed en anders niet. Stuk voor stuk streepte ik de fotografen op mijn lijstje af wegens te lage kwaliteit. Uiteindelijk vond ik de perfecte fotograaf en het was liefde op het eerste gezicht. De uitgerekende datum lag vast in haar agenda. Toen we besloten te trouwen [reminder: midden in coronatijd] zei ze volmondig ja op ons verzoek om ons intieme huwelijk vast te leggen. En wát was ik blij met de resultaten van beide momenten.

Eigenlijk wilde ik vorig jaar al een nieuwe gezinsshoot plannen. Maar mijn man háát foto’s. Ik heb echt hemel en aarde moeten bewegen voor al de shoots. En hij is heel fotogeniek. Anders is het met mij. Ik sta altijd als een halvegare op de foto, met een dubbele onderkin, uitgelopen mascara, een vogelnest op mijn hoofd of een borst die er half uit hangt. Ofzo. Enfin. Ik boekte een shoot en deelde mee waar en wanneer hij moest komen opdraven. De eerste poging kon niet doorgaan vanwege ziekte aan haar kant. Bij de tweede poging regende het vet hard. En de derde poging was dan raak. Begin november en we troffen het met het weer. Alsof het zo had moeten zijn. Het was een relatief warme en zonnige dag. Gisteren kreeg ik de resultaten binnen. Ze heeft me niet teleurgesteld. Er zijn zelfs foto’s bij waar ik goed op sta. En mijn kind. Hemeltjelief. Wat een schoonheid. Zeg ik niet omdat het mijn kind is he. Zij gaat de wereld veroveren met haar ogen als sterretjes. Heb ik vaker gezegd, niet?

Nou die resultaten zijn binnen. En ik ben er weer ingetrapt. Met open ogen. Het standaardpakket waarbij 1 uur fotografie, het gebruik van jurken en styling is inbegrepen kost € 199,- Hierbij krijg je 10 foto’s die je mag uitzoeken uit een globaal bewerkte selectie (met watermerk). Natuurlijk kun je dit pakket upgraden naar 20, 40 of alle foto’s. Elk stapje kost een behoorlijke duit in het zakje. Bij 40 foto’s krijg je twee afdrukken en bij het totaalpakket ook een boekje. Het is een onmogelijke opgave om 10 foto’s te kiezen. Twintig was ook niet te doen. En zelfs met 40 kwamen we amper uit. Zoveel leuks om uit te kiezen. Ik kan hier niet vertellen wat het kost om het hele pakket te nemen. Want mijn wederhelft doet me wat aan als hij erachter komt hoeveel geld ik heb uitgegeven hieraan. Reken ongeveer het dubbele. Schrale troost was wel dat we in totaal zo’n 2,5 uur fotografie hebben gekregen. Mijn man en dochter doen het namelijk fantastisch op de foto.

Ik kijk er nu al naar uit om de definitieve foto’s te ontvangen en de foto’s een plekje te gaan geven in huis. En mocht je dit lezen meneer FF, ik heb de datum voor volgend jaar al vastgelegd.

P.S. ik krijg hierdoor geen verjaardagscadeautje

P.S.2 ja het is een luxe dat we ons geld ook op deze manier kunnen uitgeven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.