Update uit huize Freezefire

Gezondheid

Iedereen in dit huis kreeg corona. Het begon allemaal bij mij en het eindige ook zo’n beetje bij mij. Ik ben heel ziek geweest en ik ondervind nog steeds de gevolgen van de besmetting. Saar haar weerstand was ook heel laag na haar besmetting en zodoende pikte zo nog wat ongedefinieerde virusjes op.

Gezonder leven

Nou uh… wat valt er over te zeggen. Ik kwam, zag en faalde. Er is nog wat ruimte voor verbetering. Helaas hagelslag pindakaas. Echt, ik hou teveel van lekker eten.

Studie

Ah ja. Ik haalde nog een toets. En ik wacht nog steeds op de uitslag van een verslag uit oktober. Verder werden er nog wat EC’s bijgeschreven. Oh, en vandaag besloot ik ook een pauze te nemen met mijn studie. Dit besluit ga ik nog verder vormgeven, maar het heeft in elk geval de oorsprong in te lang niet naar mijn lichaam luisteren. Een bevalling, twee operaties en corona deden me toch de das om.

Saar

Vorige maand vergat ik te schrijven over haar. Het gaat goed. Haar laatste medicatie stopt maandag. Daarmee sluiten we de periode van ziekenhuisbezoeken af. Binnenkort schrijf ik weer meer over haar. Ze doet het goed. Al zit ze momenteel in de koppigheidsfase en is NEE nog steeds haar favoriete woord. Soms betekent nee ook ja als het geen nee is en als het ja is kan het soms betekenen terwijl nee soms ook wel nee is als ja soms niet op nee lijkt.

Leuke dingen

We doen veel leuke dingen momenteel. Binnenkort gaan we een weekje weg met vrienden. Onlangs zijn we bij vrienden wezen logeren waarmee we een fijne toertocht hebben gemaakt en escaperooms hebben gespeeld. Mijn dochter bleef bij opa en oma. Afgelopen weekend gingen we naar vrienden toe en mocht ze mee. Voor het eerst in haar leven bezochten we een heus kinderspeelparadijsdingesmetpannekoekenrestaurantofwashetnouandersom? Ik schrijf er nog wel over. Aanstaand weekend gaan we met weer andere vrienden opnieuw escapen en een hapje eten. Met mijn studiegenoot heb ik een verwendag gehad na een jaar knetterhard werken. Massage, shoppen en uit eten. Een waardevolle dag waarbij we het eens over iets anders konden hebben dan studiepunten, didactiek, gedragsproblematiek, de opleiding en glitters. Tussendoor ergens ging ik samen met de wederhelft ook eten en naar de film. En eind juni gaan we voor het eerst op gezinsvakantie. Schandalig luxe als je het mij vraagt. Ruim twee jaar zijn we niet weggeweest, maar dat halen we ruimschoots in door binnen een half jaar drie keer op vakantie te gaan. Het mag wel weer een tandje minder, besef ik me nu ik dit zo opschrijf.

Moneyzzz

Ja, met de moneyzzz. Geen idee eigenlijk. Aan het begin van het jaar legden we veel in in de beleggingspotjes. Gek genoeg nam het vermogen alleen maar af. Ik ben nu echt aan het einde gekomen van mijn tolerantie qua buffer. Ik heb nog 25k aan cash staan op mijn persoonlijke rekening en dat blijft daar staan. Het komende jaar verwacht ik geen inkomsten en daardoor zal deze cashbuffer wel slinken. Met dit bedrag kan ik nog 2,5 jaar rond. Misschien iets langer. Daarna is er nog een enorme stapel geld op de beleggingsrekening. Maar ik ben van plan daar nog heel lang met mijn poezelige vingertjes vanaf te blijven. Maart is altijd een slechte maand qua inkomsten van meneertjelief. Hij krijgt pas na 8 weken betaald en wie kan rekenen, weet dat het 8 weken geleden ongeveer iets kerstvakantie was. Deze maand gaven we geld uit aan: vakantie, escaperooms, vakantie, uit eten, vakantie, escaperooms, uit eten. Er was zodoende geen ruimte om extra te beleggen.

Ja mevrouw. Het mag echt wel even minder. Ga je maar even schamen in een hoekje voor je schaamteloos luxe leven. Oh, en de beste tip die ik vandaag kreeg: wees eens wat aardiger tegen jezelf.