Nieuw speeltje

Eigenlijk geef ik helemaal niet zoveel om gadgets en nieuw speelgoed. Behalve als het roze is. En als je er leuke trucjes mee kunt. Zo heb ik pas sinds een jaar een Ipad. Mijn onhandigheid en ongeduld zorgen samen voor een dodelijke mix voor alles wat een scherm heeft.

Ergens in maart of april liet ik mijn relatief nieuwe Iphone XR uit mijn handen vallen. De grap was dat er een protector op zat en een officieel hoesje van Apple. Toch kreeg ik het voor elkaar om het glas ACHTER de protector te laten breken en de protector zelf was nog perfect in orde. Struisvogelpolitiek was wat volgde. Het ding functioneerde prima. En dus dacht ik dat het allemaal wel goed zou komen. Maar vocht en vuiligheid kregen toch vat op de telefoon. Ik sluit niet uit dat de onderdompelingen in het badwater er ook iets mee te maken hebben.

Vorige week begon mijn touchscreen te haperen. Eerst een aantal keren voor korte tijd. Daarna steeds vaker en langer. Het touchscreen reageerde helemaal niet meer of met een grote vertraging. Random apps werden geopend. Afgelopen woensdag was ik uren onbereikbaar, doordat de telefoon niets meer deed. Zelfs uitzetten lukte niet.

En dus stapte ik in de auto naar de winkel. De Iphone 13 was niet op voorraad en het zou enkele dagen duren voor deze er zou zijn. En dus heb ik een Iphone 12 mini gekocht. Ik had geen zin om te wachten op de nieuwste versie, al was het maar voor 4 dagen. Ik wil graag nu en meteen op mijn wenken bediend worden. Daarna begon de ellende van synchroniseren en gegevens overzetten. Nou, daar ben ik dus veel te ongeduldig voor. Van frustratie had ik bijna beide telefoons in de kliko gekieperd. Maar uiteindelijk is het gelukt. Wel moet ik wennen aan het andere formaat. Ik heb juist gekozen voor een mini, omdat ik erachter ben gekomen dat de XR toch wat te groot was voor mijn minihanden. Die telefoon vasthouden met 1 hand en vervolgens met de duim van die hand typen was op z’n zachtst gezegd een uitdaging. Ik geloof ook dat dat precies de reden was waarom hij die ene keer uit m’n handen glipte. En alle andere keren erna. Het veranderde formaat moet nog een beetje wennen. En nu moet ik opnieuw inloggen bij al mijn apps. Het is tijd voor een goede passwordmanager.

Inclusief protector en hoesje was ik ongeveer 780 euro kwijt. Het exacte bedrag weet ik niet. Want ik heb mijn bankapp nog niet geïnstalleerd. Lekker rustig ook. Tot ik in een winkel sta en ineens niet kan betalen, ofzo. En nee, ik heb ‘m niet verzekerd.

Nu ga ik op zoek naar een goede cursus zelfbeheersing en/of woedemanagement.