Ik ga vloeken in de FIRE-kerk

Ik moet een bekentenis doen… Onze laptop is al een poosje stuk. De laptop was nog maar drie maanden oud en valt (hopelijk) nog onder de garantie. Hij is opgestuurd naar de leverancier. Nu hebben we wel een back-up van alle bestanden en we hebben nog een oude laptop, geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Maar ik ben liever lui dan moe en we hebben niet zo’n ingenieus systeem als sommige andere bloggers. En dus staan alle bestanden gewoon op de back-up te staan. Ik zet ze niet over naar onze oude laptop, om ze vervolgens weer terug te zetten naar de nieuwe laptop. Inmiddels heb ik dus al zes weken niets gedaan aan onze financiële bestanden. Geen transactie ingevoerd. Ik weet niet wat ons spaarpercentage is. Ik weet zelf de exacte stand van de hypotheek niet. Ik heb geen idee wat ons energieverbruik is of hoeveel de zonnepanelen hebben opgeleverd. Door niet bezig te zijn met financiële overzichten, log ik ook veel minder in op de omgevingen van mijn bank en onze brokers.

Hoe voelt dat?

Laat ik voorop zetten dat als je financieel krap zit, schuldenproblematiek hebt of andere geldzorgen dit ongetwijfeld anders zal voelen dan in mijn situatie. Wij verkeren in de luxepositie dat we ons geen zorgen over te maken om geld. Ik ben mezelf daarvan bewust. Maar wat een rust heb ik gekregen, nu ik niet meer dagelijks bezig ben (in mijn hoofd) met onze cijfers. Ik heb ruimte in mijn hoofd om met andere dingen bezig te zijn. Ik heb ruimte in mijn hoofd om met andere dingen bezig te zijn. Hoeveel tijd van mijn leven heb ik wel niet verspild aan -blijkbaar- nutteloze Excelbestanden?

En nu?

Voorlopig lijkt het er nog niet op dat de laptop terug is: het ding is opgestuurd naar de fabrikant. Ergens in Verweggistan. En er schijnen vervoersproblemen te zijn. Maar als je laptop dan terugkomt, dan ga ik uiteraard alle cijfertjes braaf invoeren. Stiekem ben ik best benieuwd wat ons spaarpercentage is. Maar voor nu geniet ik van de rust…

6 gedachten over “Ik ga vloeken in de FIRE-kerk”

  1. Haha, jij durft! Ben benieuwd wat de echte FIRE-paus je gaat opdragen. Zouden een paar weesgegroetjes voldoende zijn?

  2. Dit is de druppel. Vanaf nu ben je af. Je mag niet meer meepraten in de FIRE groepjes. Eerst boetedoening, dan alle overzichten netjes updaten, dan praten we weer verder. En geen gemopper, gemits of gemaar. Echt he, waar moet dat heen met jou…

  3. Haha, volgens mij maakt het niets uit of je alles angstvallig bijhoudt of niet, je bespaart toch wel als het goed is. Als je zorgt dat je weinig of geen onnodige uitgaven doet, dan komt het goed. Dan moet je dat woord nodig overigens niet te veel als elastiek beschouwen. Niet iedereen vindt het bestellen van catering of het kopen van een nieuwe zomergarderobe, of het boeken van een reis nodig 😉
    Misschien is voor jou een nieuw kledingstuk wel nodig, je was vorige zomer zwanger en misschien is je lijf na de zwangerschap een beetje veranderd. Dan mag je dingen die je nodig hebt kopen. Daar is de FIRE-paus het vast en zeker roerend mee eens 😉

Reacties zijn gesloten.