Een eindeloze stroom pakketjes

Als ik om me heen kijk, lijk ik me in oorlogsgebied te bevinden. Hoe ik ook probeer mijn huis te ontdoen van spullen; er lijkt steeds meer bij te komen. Dat heeft verder niets te maken met het verlangen om allerlei overbodige plastic meuk voor mijn dochter te kopen. Veel tweedehands. Maar dat maakt het niet goed natuurlijk. Inmiddels overweeg ik een tweede woning aan te kopen voor mijn dochter. Of op zijn minst een houten hok te bouwen in de tuin, zodat ik weer ruimte heb om mijn benen te strekken. Het is redelijk gevaarlijk om in dit huishouden je schoenen aan te doen zonder er eerst in gekeken te hebben. Aangezien ik gezegend ben met notoir luie genen, trek ik bij voorkeur mijn schoenen aan zonder het gebruik van mijn handen. Levensgevaarlijk dus. Soms zit er namelijk een blokje of duplo in verstopt. Ik heb eens urenlang gezocht naar een zeker onderdeel van een zeker huishoudelijk apparaat, dat in een tas verstopt bleek te zijn. Navraag bij mijn wederhelft leerde dat hij hier niet schuldig aan was. Aangezien ik het zelf ook niet gedaan had en de apparaten hier nog steeds geen pootjes hebben, blijft er maar één verdachte over….

Goed, ik probeer dus ook wat zooi te verpatsen via een aantal platforms. Dat lukt aardig. Je komt er nogal wat bijzondere types tegen. Hierbij een update van de verkopen die ik het afgelopen halfjaar heb gedaan.

Printer 17, 50
Printer 220
Kleding Saar9,10
Haarband Saar2,50
Kleding Saar7,50
Kleding Saar10
Rituals10
Boeken15
Boek14
Escaperoom.- kaartspel7,50
Kinderboek1
Boeken16,75
Puckababy32
Kleding Saar14,25
Postzegels1
Postzegels15
Boek15,95
Puckababy30
Puckababy’s49
Berenpakje + jasje Saar23
Puckababy’s55
Boek6
Automaatstroken20
Postzegels102,15
Postzegels12,20
Pakket flessen16,75
Postzegels1,71
Kleding Saar22,90
Kleding Saar14,75
Milestonecards5
Kleding Saar2,50
Kleding Saar7,60
Kleding Saar2
Kleding Saar5
Kleding Saar49,75
Postzegels5
Postzegels20
Postzegels2
Kleding Saar5,50
Kleding Saar49
Kleding Saar8,10
Postzegels6
Postzegels6
Wijnatlas8,75
Kleding Saar9
Kleding Saar18,75
Kleding Saar4,50
Kleding Saar10,50
Kleding Saar19
Kleding Saar9
Kleding Saar5
Designklok56,75
Postzegels5
Kleding Saar14,50
Boek6
Boek7
Kleding Saar4
Kleding Saar20
Postzegels5
Studieboek11,50
Kleding Saar8,50
Kleding Saar4,50
Boek8,50
Kleding Saar5
Kleding Saar5
Verkopen januari t/m juni 2021

Na het typen van deze ellenlange lijst, waarbij ik pas bij de laatste regel bedacht dat ik ‘kleding Saar’ wel had kunnen copypasten, ga ik me even diep schamen in een hoekje. Niet omdat ik zoveel verkoop, maar omdat al deze spullen ook IN het huis gekomen zijn. Er is alleen geen hoekje meer over voor me, om rustig te gaan zitten en mijn zonden te overdenken.

2 gedachten over “Een eindeloze stroom pakketjes”

 1. Onze lieve dreumesdochter wilde eens op vakantie helpen met opruimen en gooide de sleutelbos van ons landal huisje (aan de Moezel) in de vuilniszak. Daarna zat ze zoet met haar knuffels te zingen op de bank. De verdenking van de verdwijning ging daarom natuurlijk direct naar haar broer van bijna 7. Die luidkeels ontkende. Veel zoeken en stress later (we moesten het huisje uit) keek man toch maar even in vuilniszak. Gevonden en gelukkig niet helemaal naar onderen gezakt. Dreumesje kwam aan gelopen en riep; Die, die met een grijns op haar gezicht. Dader bekend, hahaha. Dochterlief is inmiddels 16 maar het blijft een leuk verhaal.
  Je hebt enorm veel verkocht, even buiten beschouwing laten wat je dan kocht 🙂
  Goed van jou. Ik ben er niet geschikt voor. Zoveel gedoe. Recent weer toen we na onze verhuizing wat meubels hebben verkocht. Niet meer reageren, niet op komen dagen. Afdingen op zelfs de beste koopjes. Dingen naar buiten laten tillen en je dan toch bedenken. Teleurgesteld zijn dat een grote boekenkast (vraagprijs EUR 50), niet echt antiek was (maar antiek gebeitst).
  Het merendeel gaf ik weg aan een instelling voor demente bejaarden. Voor het aankleden van de huiskamer. Een deel ging naar buren en kennissen. De rest heeft zoonlief bij de kringloop gebracht.
  Dochterlief heeft een voorliefde voor kleding. Ze koopt van merken tot bij het leger des heils. Ze ruilt en deelt met haar vriendinnen. Echt verkopen lukt nog niet zo best.

  1. Het zijn kleine smiechten! Ze weet inmiddels heel goed dat iets ‘niet mag’ en vind het heel leuk om ons uit te testen. Dat verhaal met die sleutels. Poeh! Fijn dat ze nog gevonden zijn!!

   Dat verkopen gaat bij mij ook met ups en downs. En als ik ook wat tegenslag heb gehad met onbeschofte mensen of reacties, dan ben ik er vaak ook even klaar mee. Maar de soms geweldige reacties van mensen zijn dan ook weer fijn en maken, naast het geld, een hoop goed. Weggeven kan ook heel veel voldoening geven, soms meer dan die paar euro die je er mee verdient. Wat leuk dat je dochter zo creatief is met haar kleding scoren. Heeft ze ook kleedgeld?

Reacties zijn gesloten.