Een bak met geld over

Onze financiële maand loopt van 21e van de maand tot de 21e van de volgende maand. Op de 21e storten we beiden onze bijdrage aan de gezamenlijke huishouding. Hiervan kunnen we heel ruim leven, sparen en op vakantie. De rest houden we op onze eigen (beleggings)rekeningen staan. Voor mijn man is het inkomen heel wisselend, van niets tot heel veel. Vandaar dat we deze manier aanhouden: zo is onze huishoudelijke geldstroom elke maand hetzelfde.

Er staat op de 20e van de maand een automatische afschrijving: alles, op 50 euro na, wordt afgeroomd naar de spaarrekening. Toen ik gisteren inlogde, stond er tot mijn grote verbazing een duizelingwekkend hoog bedrag op de huishoudelijke rekening. Een snelle analyse leerde me dat onze automatische afroming tot slechts 500 euro gaat. In totaal bleken we € 1.413,25 cent over te hebben gehouden de afgelopen maand. En daarvan was dus maar 500 euro automatisch doorgestort naar de spaarrekening. Als eerste stortte ik het restant handmatig naar de spaarrekening. Meer tijd had ik ook niet, want de plicht riep.

Vannacht was ik om resp. 2 uur, 3 uur, 4 uur en half 5 wakker. Saar lijkt tandjes te krijgen, alhoewel we dat al heel lang denken. Ze is heel onrustig. En dus had ik weinig tijd om te slapen. Ik probeerde onze gangen na te gaan. Wat was er de afgelopen maand anders gegaan? We bestelden nog evenveel friet patat. Tot 16 euro per keer, dus daar moeten we heel gauw mee stoppen. Ik heb ook nog best wat (dure) kleding en tweedehands attributen gekocht voor Saar. Ik verkocht ook wat spullen, maar niets dat zo’n hoge waarde vertegenwoordigde. Euro’s, soms een tientje. Wel krijgen we kinderopvangtoeslag; maar we moesten ook gewoon de afgenomen opvang betalen. We bestellen onze boodschappen online en doen daardoor minder impulsaankopen, maar dat doen we ook al een aantal maanden. En dus weet ik het niet.

Het huishoudelijke boekje moet kunnen vinden aan welke categorie dit ligt. Ik ga ‘m dit weekend proberen in te vullen. Maar eerst moet ik nog studeren, kroelen, voeden, opruimen, dutjes doen, naar het ziekenhuis, pakketjes versturen en de kerstboom aftuigen. Ja je leest het goed. De drie koningen zijn hier gisteren pas gearriveerd, ofzo. Het zou ook aan tijdgebrek kunnen liggen, who knows.

1 gedachte over “Een bak met geld over”

Reacties zijn gesloten.