De meest vieze hobby

Ik heb nogal wat hobby’s. Al vind ik hobby een ouderwets woord. Er zijn gewoon veel dingen op de wereld die me blij en gelukkig maken.

Bridgen, F1 kijken, (bord)spellen spelen, escape-rooms doen, online gamen, slapen, lekker eten, gemasseerd worden, de schoonheidsspecialist bezoeken, badderen (tegenwoordig ook best duur), reizen, lezen en gevaarlijke dingen doen.

Sommige van die hobby’s kosten veel geld. Anderen zijn relatief goedkoop. Ik vind het heerlijk om Formule 1 te kijken. En dan vooral omdat ik er meestal bij in slaap val. Niet omdat het ik het niet leuk vind, maar omdat ik dan heerlijk ontspannen op de bank lig onder een dekentje. Als er in de eerste rondes niets spannend gebeurt, dan ben ik bij ronde 8 meestal vertrokken. Soms word ik op tijd wakker voor de finish. Sinds mijn dochter geboren is lukt het 9/10 helaas niet om de race live te kijken.

Sinds kort heb ik een nieuwe bezigheid voor ‘erbij’. Geocachen. Het is een hele bijzondere wereld en ‘de hobby’ wordt door veel mensen vrij serieus genomen. Er zijn allerlei, geschreven en ongeschreven, regels. Soms begrijp ik niet hoe sommige volwassen mensen zichzelf nog serieus kunnen nemen. Ik pik de voor mij leuke en belangrijke zaken eruit en neem mee wat ik mee wil nemen. We zijn buiten, bezoeken mooie plekken en ik ben dol op raadsels, puzzels en spellen. De mindere kant is dat je er ook weleens eentje niet vindt, wat zeer onbevredigend is.

Nu komt het. Als je nog moet eten, zou ik overslaan. Gisteren bezocht ik een cache in mijn woonplaats om een TB achter te laten en om te ruilen voor een andere. Mijn eerste eigen TB: een mijlpaal. Eigenlijk wilde ik taart kopen om het te vieren en een foto maken die in aanmerking zou komen voor de World Press Photo Award. Nou, dat liep even anders. Ik pakte de goed verstopte cache van z’n plekje. Mijn hart sloeg een paar slagen over van de spanning omtrent het achterlaten van mijn TB. In mijn hoofd zag ik de plekken voor me die de TB zou gaan bezoeken. Het afscheid kwam steeds dichterbij en loslaten doet soms pijn. Ik draaide het deksel van het bakje, haalde het logrolletje eruit en…

.. ik heb je gewaarschuwd….

.. stop met lezen ….

.. echt ….

.. toch nieuwsgierig?

.. zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb….

….

….

….

….

Ik greep VOLLE BAK in een OVERDUIDELIJK GEBRUIKTE condoom. Ik beëindig per direct al mijn hobby’s. Voortaan hou ik het alleen nog bij slapen. Dan gebeurt me tenminste niets.